Dance Experience XL

2012-05-21 - StappenGroningen.nl

Dance Experience XL. Weken maar dan ook wekenlang had ik naar deze dag uitgekeken. Een hele dag vol geweldige DJ’s, heerlijke muziek en constante Groningse chaos en gezelligheid! Ik begon de dag bij een vriendin waar we ons gezamenlijk klaarmaakten. Na heel wat verschillende outfits –tsja, meisjes..- hier en daar wat make-up en wat flinke house tracks om even goed in de stemming te komen, stapten we dapper –en zónder jas!- de deur uit. Vanuit de verte kon ik Atom van Nari & Milani al uit de speakers horen pompen en de stevige wind, de koele 14 graden en de bewolkte lucht konden de pret zeker niet drukken. Eenmaal voorbij de ingang van de Drafbaan begon officieel mijn Dance Experience 2012 en verscheen er een glimlach op mijn gezicht die de rest van de dag niet weg was te vegen!
 
Het viel me eigenlijk nog mee hoe druk het was. Op de site dacht ik te hebben gezien dat 80% van de kaarten waren uitverkocht maar eenmaal op het veld aangekomen had ik toch echt wel héél veel ruimte om te dansen! Al mee brullend, wild dansend en kusjes naar de DJ’s blazend zweefden we de middag door en al veel te snel werd ik erop geattendeerd dat we ook maar eens moesten gaan eten. Omdat ik een nogal fanatieke House fan ben wilde ik de Bingo Players natuurlijk niet missen en moest ik er dus voor zorgen dat ik voor half 7 terug op de Drafbaan was. Na vliegensvlug een portie patat en een halve frikadel naar binnen te hebben gewerkt kwamen we weer terug op de Drafbaan en zagen we meteen dat het al een stuk drukker geworden was. Heerlijk was het om te zien hoe iedereen, hoe verschillend ook, zich zo goed vermaakte en aan het losgaan was! We vonden nog een groepje vrienden en de sfeer zat er ontzettend goed in. We dansten, dronken en rookten veel te wild en veel te veel maar wat wil je ook met zoveel heerlijks in je oren!
 
De Line up draaide voor mij boven verwachtingen; OOO, wat waren deze DJ’s toch góéd! Zó goed, dat niemand doorhad hoe koud het was. Zó goed, dat ik met mijn ogen dicht van de muziek genoot. Zó goed, dat het niemand opviel dat sommige liedjes wel heel vaak werden gedraaid. Nee, zelfs zó goed dat iemand me aanstootte met de mededeling dat ik wel erg hard aan het stampen was en dat er een flinke bos gras aan mijn hak gekleefd zat. Zó goed.
 
Eenmaal veilig thuis in bed beland kon ik niets anders doen dan een voldane zucht laten ontsnappen. Wouwses. Wát. Een. Dag. Er gaat niets, nee helemaal niets, boven Groningen.


Niny

«terug