Fraternity Feud

2011-12-12 - StappenGroningen.nl

 

Inmiddels is het een week geleden, maar elke dag denk ik nog met een glimlach terug aan de bewuste dinsdagavond, 6 december.

Maandenlang zijn we bezig geweest met bellen, mailen, smsen, ontwerpen, luisteren, nog meer bellen, nog meer mailen enzovoorts, enzovoorts. Nachtenlang niet slapen door de stress: zal het wel goed komen? Zullen er wel mensen komen? Wat als het een grote flop wordt? Nachtmerries.

Het organiseren van een evenement, dat doe je niet zo maar even, daar gaat tijd, stress, geld en voornamelijk een hele hoop liefde inzitten, het is iets eigens, iets persoonlijks, jouw eigen kindje, en daar wil je trots op zijn! Nou, trots zijn we! De eerste editie van Fraternity Feud was een daverend succes!

In een afgeladen Huize Maas speelden dinsdag 6 december de bands van studentenverenigingen Unitas, Cleopatra, Dizkartes, Vindicat en Albertus tegen elkaar om de titel “Beste studentenband van Groningen”, en een prijs op het Gideon Festival. De setting was een boksring, maar niet zo’n flashy moderne boksring met lichtjes als The Voice heeft, nee, een boksring uit vervlogen tijden, waar houten barkrukken dienden als hoekpalen, en het touw regelrecht vanuit de havens kwam.

Om 21.00uur zat de jury, bestaande uit DJ Harde Baas, hoogleraar popmuziek Kristin McGee, oud-Rector Magnificus Frans Zwarts en Nachtburgemeester Chris Garrit, klaar om de bands te beoordelen. Burgemeester Rehwinkel kwam langs om het evenement officieel te openen, en hij had de eer om de eerste band, die van studentenvereniging Unitas S.G. aan te kondigen.

De sfeer was vanaf het eerste moment geweldig, er werd gedanst en meegezongen met de deelnemende bands, en tijdens de changementen ging het dak eraf dankzij de muziek van DJ Baxe.

De strijd tussen de bands was hevig, de muziek te gek, en van een niveau dat onze stoutste verwachtingen overtrof! Uiteindelijk moest de jury de moeilijke beslissing maken, en een van de bands als winnaar aanwijzen. Ik kan jullie vertellen, gediscussieerd werd er tijdens dat overleg! Toch zijn de heren en dame van de jury het uiteindelijk eens geworden, en Monkey FIngers, de band van A.S.V. Dizkartes werd gekozen tot beste van de avond. Zij kregen de Houten Harp uitgereikt, en zullen spelen op het Gideon Festival, en het A Rocketride to Grunn Festival!

Zoals ik al zei, nu een week geleden, en elke keer dat ik terugdenk aan Fraternity Feud, of de foto’s bekijk op StappenGroningen.nl, krijg ik weer een glimlach op m’n gezicht, en een gevoel van grote trots, dat hebben we toch maar even geflikt met z’n vijven!  Op naar volgend jaar, en dan nog groter, met nog meer bands, nog meer mensen, en nog meer gezelligheid! Er gaat niets boven Groningen!

 

Chris Moorman.

P.S. Oh ja, het organiseren van dit evenement was een opdracht voor onze opleiding, Kunsten, Cultuur en Media, met die beoordeling zit het denk ik wel snor!

«terug